Ομαδικό Coaching

Ομαδικό coaching, Team-building

Στο ομαδικό coaching μαθαίνουμε να λειτουργούμε ως μια πραγματική ομάδα. Καθορίζουμε την αποστολή της και ενισχύουμε τη συνοχή της. Αναπτύσσουμε τη συμβολή μας στον κοινό στόχο και χτίζουμε το κοινό μας όραμα .

Για να υποστηρίξει αποτελεσματικά την ομάδα, ο coach κάποιες φορές προτείνει, όπου κρίνεται απαραίτητο, να ενσωματωθεί ένα μέρος ατομικού coaching. Αυτό γίνεται για να αποκτήσουμε περισσότερη  αυτονομία και ενδυνάμωση, απαραίτητα στοιχεία για τη συνοχή της ομάδας.

Το coaching και η ομαδική ανάπτυξη θα επιτρέψουν στην ομάδα να διαχειριστεί, να δουλέψει  και να ενσωματώσει πολλαπλά  διαφορετικά επίπεδα, όπως είναι «η ανάπτυξη της Ταυτότητας», είτε πρόκειται για την προσωπική ή τη διαπροσωπική, την ταυτότητα του μάναντζερ και / ή  την εταιρική. 

Με το ομαδικό coaching βελτιώνουμε τις επιδόσεις, αναπτύσουμε τα ταλέντα μας δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στη δουλειά μας ταυτόχρονα όμως και στη ζωή μας.

Ποια αποτελέσματα μπορεί μια εταιρεία να αναμένει από το coaching ;

  • Αναπτύσουμε την ικανότα των εργαζομένων για την ομαλή αποδοχή της αλλαγής με άρση της αντίστασης.
  • Διαχειζόμαστε καλλίτερα την κρίση.
  • Αναπτύσουμε δεξιότητες σε διαπολιτισμικές συνεργασίες.
  • Βελτιστοποιούμε την ικανότητα για πρωτοβουλία, καινοτομία, συνεργατικές δεξιότητες, αποδοτικότητα …
  • Αναπτύσουμε δεξιότητες στους managers, όπως δημιουργικότητα, ικανότητα ανταπόκρισης, ικανότητα ανάθεσης, διαθεσιμότητα …
  • Εντάσσουμε με επιτυχία τους νέους συνεργάτες.
  • Αναπτύσουμε τη συλλογική νοημοσύνη …

« αν θέλεις να κατασκευάσεις ένα καράβι μην συγκεντρώσεις τους ανθρώπους για να τους δώσεις διαταγές, για να τους εξηγήσεις κάθε λεπτομέρεια, για να τους πεις που να βρουν τα πάντα … αν θέλεις να κατασκευάσεις ένα καράβι κάνε να γεννηθεί στη καρδιά τους η επιθυμία για τη θάλασσα»   Αντουάν ντε Σεν-Exupéry